Kraniosakrální terapie Mgr. Klára Elisová

Co je kraniosakrální terapie

Vysvětleno zase trochu jinak...
Kraniosakrální terapie (CST) je jemná a celostní holistická léčba, která se zabývá mentální, emocionální, fyzickou a duchovní úrovní těla, přičemž si uvědomuje, že všechny aspekty přispívají k vytvoření integrovaného celku člověka. 
 

Věda

Kvantová věda nám říká, že jsme soudržnou živou matricí, která se řídí silami a rytmy, jež nás obklopují a prostupují přirozeným světem. Tyto síly se označují jako elektromagnetické nebo biodynamické síly (Oschman – Energy Medicine – The scientific explanation 2000), které tvoří základ fyziky, chemie a biologie a které prostupují naším tělem i přírodním prostředím. Tyto síly vytvářejí život, růst, zdraví a léčení.  Naše tělo tyto síly vyjadřuje jako jemný pohyb známý jako kraniosakrální rytmus. Ten je ukazatelem naší živosti a odrazem naší vitality.

Během ošetření

Kraniosakrální terapie se svým působením propojuje a terapeut používá velmi jemný a lehký dotek, aby se zapojil do jemného kraniosakrálního rytmu klientova těla a reagoval na něj. Lehký dotek „naslouchá“ vašemu tělu a vaše tělo reaguje tím, že začne naslouchat samo sobě. Tento kraniosakrální rytmus označuje zakladatel CST William Garner Sutherland D.O. jako primární dýchání nebo „dech života“ (jemné dýchací pohyby každé buňky v těle). To znamená, že během sezení má tělo klienta vrozenou schopnost samoléčení. Terapeut tento proces usnadňuje, což vede k obnovení rovnováhy mysli, těla, emocí, energie a uvolnění fyzického stresu a omezení. 
 
Pohyby fascií, tekutin a membrán jsou sledovány do období klidu a uvolnění, takže se může obnovit normální a efektivní funkce a obnovit základní zdraví.To může klient pociťovat jako teplo, mravenčení nebo pulzaci, jak dochází ke změnám.
 
Sezení při ošetření probíhají v plném oblečení a nejlépe je zdraví docíleno pravidelnou terapií, při níž se pracuje s hluboko uloženými šoky, traumaty nebo kompresními vzorci, které se drží hluboko v tkáních. Intenzivní léčení může probíhat na hlubokých úrovních, kde paměť tkání může vyvolat emoce nebo vyvolat vzpomínky často spojené se starými vzorci fyzických zranění.  

 

Poslední příspěvky

  • RAW Keltská mořská sůl
    Bretaňská mořská Keltská sůl, také známá jako Šedá sůl, je přírodní mořskou solí bez jakékoliv rafinace a příměsí. Tato sůl pochází přímo z moře, a tím, že není rafinovaná ani upravovaná jako běžné druhy solí, je jí umožněno zachovat si bohaté spektrum cenných minerálů a stopových prvků.
  • Co je kraniosakrální terapie – vysvětleno zase trochu jinak…
    Kraniosakrální terapie je jemná a celostní holistická léčba, která se zabývá mentální, emocionální, fyzickou a duchovní úrovní těla, přičemž si uvědomuje, že všechny aspekty přispívají k vytvoření integrovaného celku člověka.